marți, 27 octombrie 2009

Locurile unde nu mai ajungem cand suntem mari

Intre 4 si 15 octombrie 2009, ceainaria Carturesti din Bucuresti a gazduit expozitia de ilustratie de carte pentru copii "Locurile unde nu mai ajungem cand suntem mari".

Tema expozitiei a fost o tema preferata in literatura pentru copii din toate tarile si din toate timpurile, atragand imaginatia ilustratorilor, dandu-le o libertate de creatie mai mare decat orice alt subiect: Calatoria - calatoria in locuri indepartate, exotice (Polul Nord, Asia, Africa), calatoria in spatiul cosmic, calatoria in spatii imaginare (Taramul celalalt, Tara piticilor).

Printre participantii la expozitie: Bridget Strevens-Marzo (Illustrator Coordinator in cadrul SCBWI Franta), John Shelley (freelancer ce a pornit din Londra, autor al cartilor The Secret in the Matchbox, Hoppy's New House si The House of the World), Barbara McClintock (autoare distinsa cu numeroase premii precum New York Times Book Review Best Illustrated Books, Time Magazine Best Books sau Golden Kite), Doug Cushman si multi altii.

In expozitie puteti consulta si cartile autorilor si ilustratorilor romani din care sunt extrase ilustratiile prezentate - Printul in palatul de sticla, Ziua in care a fugit somnul, Legenda Sfantului Valentin.

In Romania, SCBWI si-a propus ca in fiecare toamna sa organizeze o expozitie internationala de ilustratie de carte pentru copii. Publicul larg poate sa se familiarizeze astfel cu opera unor autori originali din SUA, Marea Britanie, Franta, Australia, nepublicati in Romania, cu stiluri si tehnici diferite de ilustratie, de la acuarela si guasa la grafica si colaj, si cu opera publicata a autorilor si ilustratorilor romani membri SCBWI (Alina Darian, Irina Dobrescu, Stela Lie, Victoria Patrascu, Cristiana Radu).

Editura "Soarele si Luna" a fost creata in anul 2007 de scriitoarea Alina Darian pentru a aduce copiilor o lume de povesti noi, in care dragonii sunt uneori mai generosi decat printii, printesele pleaca in cautarea printului lor, povesti in care sa gaseasca inspiratie pentru a construi mai tarziu o realitate mai aproape de aspiratiile lor.

Mons Medius, infiintata in 1994, a avut ca prima activitate principala furnizarea de materiale si echipamente fotografice, ajungand in scurt timp sa ofere proprietarilor de magazine o solutie completa, de la furnizarea laboratorului foto si pana la amenajarea magazinului.

Puteti vedea imagini din expozitie aici: galeria.liternet

marți, 20 octombrie 2009

Workshop Doug Cushman

In februarie 2009, a avut loc un workshop cu autorul si ilustratorul de carte pentru copii Doug Cushman in ceainaria Carturesti din strada Pictor Verona, nr. 13. Creatorul personajelor Aunt Eater si Inspector Hopper, autor a peste 120 de carti, Doug Cushman a vorbit despre ce inseamna munca de ilustrator si cea de scriitor, i-a sfatuit pe tinerii ilustratori romani cum sa isi construiasca un portofoliu si cum sa reuseasca sa duca propriile proiecte la publicare.

SCBWI Romania



Ce a insemnat SCBWI in Romania pana in acest moment? Pai, a insemnat mai multe lucruri...

A inceput cu o participare la Targul International de Carte pentru Copii si la Conferinta Internationala SCBWI de la Bologna in aprilie 2008.
In noiembrie 2008, a fost si prima expozitie de ilustratie de carte straina pentru copii semnata SCBWI Romania la Gaudeamus, cu ocazia lansarii SCBWI in Romania.